8 tipp az orron lévő mitesszerek eltávolításához + pár kialakulást megelőző tanács

Egyszer azt mondták nekem középiskolában a matek órán, hogy milyen szép szeplőim vannak. Nos azok nem szeplők voltak, hanem csúnya mitesszerek. Most, nagyjából egy évtizeddel később még mindig akad probléma vele, de nem olyan sok mint fiatalabb koromban. Ha te is kíváncsi vagy, hogyan tudsz tőlük hosszútávon megszabadulni akkor ez a bejegyzés neked szól. Itt van 8 tipp a mitesszer kialakulása ellen.

A mitesszer nem más mint kisebb kialakulásban még nem lévő pattanások. Ezek pedig a bőrfelületen tapadnak meg, leggyakrabban az orron. A megtapadt szennyeződés pedig a pólusokba beleivódik, és ha ezek a pórusok záródnak, akkor alakul ki belőle egy nagy pattanás.

Sokan úgy vélik, hogy a mitesszer azért sötét mert a beletapadt szennyeződés, kosz színe szintén sötét. Az igazság az, hogy a mitesszerek sötét és fekete színét az olajok, zsírok és az elhalt hámsejtek adják. Ezek a pórusban összekeveredve majd levegővel érintkezve oxidálódnak és fekete színűek lesznek.

Ha neked is vannak problémáid a mitesszerekkel és egyéb bőr alá bejutó szennyeződésekkel, biztos eltűnődtél rajta, hogyan tudnál megszabadulni azoktól a fekete pontoktól, amik közvetlen az orr környékén telepednek meg. Itt van neked 8 tipp amik könnyen önerőből kivételezhetőek, illetve megelőzési tanácsok, hogy az eredmény tartós maradjon.

mitesszer az orron
Mitesszer az orron, eltávolítás tapasszal

1. Most meg az arcod legalább napjában kétszer és edzés után

Biztos vagyok benne, hogy nem ez az első alkalom amikor ezt a tanácsot hallod, hogy gyakrabban mosd meg az arcod, hogy elkerüld a mitesszerek kialakulásának kockázatát.

Azért is jó ötlet megmosni az arcodat még reggel is, mert az alvás közben letapadt szennyeződéseket és izzadságot illetve a párnádról bekerülhető baktériumoktól teljes mértékben megszabadul az arcfelületed. Mindemellett gondoskodj arról, hogy a párnád ágyneműje kellő rendszerességgel legyen kimosva.

Arra viszont figyelj oda, hogy nehogy véletlenül “túltisztálkodj”, mivel ez olyan reakciót vált ki a bőrödön, hogy több olajat bocsát ki az arcfelületedre.

Mindenképp mosd meg az arcod egyből edzés után. Drogériákban kapható arctörlőkendők erre a célnak kitűnően megfelelnek, Ezzel a gyakorlattal nagy mértékben csökkentheted a mitesszerek kialakulását. A nedves törlőkendő pedig nagy segítség, amikor nincs a közelben vízcsap.

Az izzadság meg tud tapadni a pórusokban, éppen ezért fontos, hogy a mitesszerek kialakulása előtt távolítsunk el minden szennyeződést az arcfelületről, nehogy az a kialakulásukhoz vezessen.

Nedves arctörlőkendőt pedig bármelyik hazai drogériában, vagy nagyobb áruházláncokban könnyen találsz.

2. Használj mitesszer csíkokat

Mindannyian láttuk már azokat a hirdetéseket és videókat, ahol egy mosolygó nő az orrára tapasztott csíkot egy mozdulattal leszedi, és örül, hogy megszabadul az összes mitesszerétől ami eddig az orrán volt. Ezek a tapaszok ideiglenesen eltávolítják a felső hámréteget és ezzel együtt leszedik azt a réteget is ahol a betapadt olajok, zsírok és a kösz már rég befészkelték magukat.

Ezek a tapaszok nem gátolják meg a mitesszerek újbóli kialakulását, de nem befolyásolják a bőr olaj háztartását. Ezen kívül tartani kell belőle egy pár csomaggal, ha folyamatosan tiszta arcbőrt szeretnék fenntartani.

A legjobb hatás eléréséért, mindenképpen gőzöld ki az arcodat a tisztítási folyamat előtt. Például forralj fel egy fazék vizet, majd egy törölközővel leborítva, hajolj közel a vízhez, addig a szintig, amíg kellemes, de nagyon legyél figyelmes a baleset elkerülés végett. A kigőzölés kinyitja a mitesszerekkel betelt pólusokat, így azok kitisztítása sokkal könnyebb.

Mindamellett, hogy a tapasz leszedi a szennyeződéssel és mitesszerrel teli hámréteget, nagyon sok fontos olajat is kivon a bőrből, illetve szőrtüszőket távolíthat el, ami segítséget nyújt az arcbőr réteg megfelelő kialakulásáért.

Ezek a csíkok szintén beszerezhetőek bármelyik lokális drogériában. De készüljünk fel, hogy a használatuk igen költséges, illetve mivel eldobhatóak, ezért több csomaggal is vásárolni kell a kívánt hatás fenntartásáért.

3. Használj zsír és olajmentes napvédő krémet!

A hétköznapi napvédő krémekben található olaj felvitelekor többlet kerül az arcbőrünkre, ami szintén elősegíti a mitesszerek kialakulását. De fontos, hogy mindenképpen használjuk ilyen krémet attól függetlenül, hogy milyen bőrtípusunk is van.

Annyit viszont érdemes tudni, hogy léteznek olyan termékek ebben a napsugarak ellen, amik nem tartalmaznak olajat. Ezek hatása ugyanolyan, mint olajos társuké, képesek blokkolni az UVA és UVB sugarakat.

4. Lehámlasztás

Amikor a lehámlasztás szóra gondolunk, mindig valami durva és érdes folyamatra gondolunk. Éppen ezért ilyen durva folyamat előidézheti a mitesszerek begyulladását.

Szerencsére, viszont vannak olyan krémek, kenőcsök, amik egy gyengéd kémiai hámlasztást idéznek elő, ezzel leválasztva a bőr legfelső rétegét, ahova a mitesszerek már régen betapadtak. Az ilyen kenőcsök alfa és béta hidroxi-savat tartalmaznak. Ezért az ilyen típusú kenőcsök vásárlása közben ezeket a hatóanyagokat keresd a termék csomagolásán.

Ezek a gyengéd savak, segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket. Így a más, a mitesszerek eltávolítására használt kenőcsök, termékek sokkal effektívebben tudják kifejetni a hatásukat, bejutásuk a bőrbe sokkal egyszerűbb.

Biztos hallottál már szalicil savról pattanások kezelésére. Ez a sav nagyban segít a mitesszerek eltávolításában.

Az viszont ne feledd, hogy ezen kenőcsök használata eltávolítja a felső hámréteget, ami felelős a UV sugarak védelméért. Ezért mindenképpen használj napvédő krémet, ha a szabadba mész.

Ilyen készítményeket a helyi gyógyszertárakban tudsz találni, illetve kikérheted az ott dolgozók tanácsát a saját bőrtípusodnak megfelelően.

5. Sima agyagmaszk

Az agyag egy olyan gyengéd anyag, melynek hatásosságára már az ókori időkben is felfigyeltek. Az agyag segít megszabadulni a bőrön maradt olaj többlettől, illetve részben vagy teljes egészében kivonja a kialakult mitesszerekből a koszt a pórusokban.

Az agyagból készült arcmaszkok sokkal gyengédebbek a fent említett pórus csíkoknál, amik le tudják tépni az arcból felső rétegét. Az agyag alapúak pedig csak kihúzzák a koszt és a felesleges zsírt és olajokat a pórusokból ezzel eltávolítva a mitesszereket.

Némely ilyen arcmaszkok tartalmaznak ként is, ami elősegíti az elhalt bőrréteg lefejtését, viszont az emberek egy része allergiás lehet erre a vegyületre. Ezért mindenképpen ajánlott egy teszt elvégzése, hogy allergiásak is vagyunk-e a kénre.

Agyagmaszkok szintén a helyi drogériákban beszerezhetőek.

6. Szénmaszk

Manapság szenet sok minden termékbe beleteszik, aminek alapos oka van. Ez az ok nem más mint, hogy a szénnek méregtelenítő hatása van. Mélyen behatolva a pórusokba segíti a mitesszerek eltávolítását, a begyülemlett kosz eltüntetését. A mitesszer eltávolítása így eredményes lesz.

Többféle ilyen szénalapú maszk is megtalálható, de az ilyen maszkot elkészítheted te is saját magadnak, ha széntablettát vásárolsz a helyi patikában. Zúzd őket össze,adj hozzá agyagot, teafa olajat, mézet és pici vizet. Az így kialakult krémet pedig vidd fel az arcfelületedre.

Az előre elkészített maszkokat drogériákban lehet felelni, a széntablettát pedig a már említett helyi gyógyszertárakban.

7. Elektrmos mitesszer eltávolító

Egy nagy egyszerű és pénztakarékos módja, hogy elektromos mitesszer eltávolító készüléket használunk. Ez a szerkezet egy gyengéd szívóhatást fejt a bőrfelületünkön. A kialakult vákuum a pórusokba betapadt mitesszereket pedig könnyedén kihúzza.

Ahogyan a már fentebb említett maszkoknál javasoltuk, itt a megfelelő előkészület kulcsfontosságú, hogy a mitesszer eltávolítás folyamat könnyedén zajlódon és hatásos legyen. A kigőzölés a megfelelő arcfelület megtisztítása itt is nagyon fontos.

Fontos odafigyelni, hogy a szívóhatás ne legyen túl erős, érzékenyebb bőrűek esetén, kipirosodást eredményezhet. Az ilyen elektromos mitesszer eltávolító készülékek akkumulátorról működnek, töltésük pedig egyszerű USB csatlakozón keresztül történik. A fej egység tisztítása pedig könnyed és problémamentes. Egy ilyen készülék beszerzése csupán egyszeri befektetés, nem kell több tízezer forintot költeni pórus csíkokra, kenőcsökre, maszkokra, tapaszokra. Valamint a hatása is jóval előnyösebb más társainál.

Érdemes tájékozódjunk a készülékről, ugyanis több olcsóbb változat is megtalálható a piacon. Viszont ezek teljesítménye gyenge és kényelmetlenné teheti az egész mitesszer eltávolító folyamatot. Egy megfelelő készülék ára 12-20 ezer forint között szokott lenni.

8. Használjunk szalicil-sav gélt

A szalicil sav semlegesíti a keratint, ami összezárja a pórusokat ezzel előidézve a nem kívánt mitesszerek kialakulását.

Mindemellett, egy nagyon hatásos bőrtisztító hatása is van. Viszont csak azokon a felületeken szabad használni, ahol mitesszereket és pattanásokat akarunk kezelni, ugyanis az test teljes bőrfelületén használva, könnyen mérgezést tudunk nagyobb dózisban elszenvedni.

Ilyen szalicil sav alapú gélek beszerezhetőek a helyi drogériákban, vagy mondjuk ezen az oldalon.

Megelőző tippek

1. Hagyj fel az önbarnítókkal!

Én személy szerint imádom az önbarnító krémeket, viszont ha meg akarsz szabadulni és csökkenteni akarod a mitesszerek számát az orrodon, akkor mindenképpen ne használt ezt a terméket a kívánt hatás eléréséhez.

Az ilyen krémek használatakor a már a pórusokban megtapad mitesszerekhez beférkőzik és egy sokkal sötétebb tónusod adnak a már amúgy feketés, sötétszürkés színéhez. Ami viszont még ennél is rosszabb, hogy az önbarnítók tovább szűkítik a pórusokat, ami további pattanások kialakulásához vezet.

Ne használj túl sok a terméket!

Túl sok termék egyidejű használata több kárt csinál mint hasznot, még akkor is ha ezeket a produktumok mindegyike a mitesszerek eltávolítását hivatott megcélozni. Ilyenkor a bőrfelület túlterhelődik, és a mitesszer eltávolítás sokkal nehezebb mint normális körülmények között.

Maradj egy vagy két terméknél, és használ hidratáló krémet, mert a száraz bőr sokkal több olajat termel mint egy hidratált. Amiből egyenes következik, hogy a mitesszerek és pattanások sokkal nagyobb valószínűséggel fognak kialakulni az orron.

Óvakodjunk tőle!

Mitesszer Kézi eltávolítása

A kézi kinyomás azaz a nyomás gyakorlása a bőrfelületre nem jó megoldás, károsítja az arcbőrt, kipirosodást okoz. Ezen felül pedig nagyon kellemetlen és fájó érzést vonz magával. Ennél sokkal jobb megoldás, ha valamilyen professzionális mitesszer eltávolító készüléket használunk, amiről már volt szó fentebb bővebben.

Végezetül

A mitesszerek az orr környékén a leggyakoribbak. Annak ellenére, hogy ártalmatlanok, nagyon eltudják csúfítani a legszebb arcot is. A mitesszerek kialakulásának legjobb megakadályozása a napi rendszeres arcmosás, olajmentes napvédő krémek használata, és a megfelelő higiénia. De ha mégis pattanások és mitesszerek alakulnak ki az arcfelületünkön, ügyeljünk annak megfelelő eltávolítására. Használhatunk maszkokat, tapaszokat, de ezek hosszú távon igen költségesek, míg egy professzionálisabb mitesszer eltávolító készülék egyszeri befektetést igényel, viszont nagyon könnyen garantálhatjuk arcunk szépségét.

Clearface

Next Post

Mitesszer eltávolítás, segít a szódabikarbóna?

sze nov 6 , 2019
Szódabikarbóna mitesszer ellen